Marius Popp Quartet - luni, 22 oct. ora 22:00



Marius Popp s-a născut în data de 21 septembrie 1935, la Sibiu si este cunoscut ca pianist, compozitor, lider şi profesor. A studiat arhitectura la Institutul Ion Mincu din Bucureşti.

Încă din anul 1964 a început să se remarce prin concerte şi înregistrări radio. Între anii 1970 şi 1973 participă la Festivalurile de Jazz de la San Sebastian, Jazz Jamboree din Varşovia, şi la cele din Lubliana şi Praga. În această perioadă de relativă deschidere urcă pe scenă, în Bucureşti, ca invitat al lui Lionel Hampton (1971) şi alături de Aura Urziceanu cîntă cu Art Farmer, Slide Hampton şi Johnny Griffin (Sala Palatului, 1973).

În 1974 fondează Festivalului de Jazz de la Sibiu, iar doi ani mai tîrziu apare în primul restaurant - club de jazz din Bucureşti. Îşi continuă seria de apariţii pe scenă cu mari staruri ale jazz-ului cu evoluţiile de la Sibiu şi Bucureşti alături de Barney Kessell (1977). Participă la Festivalurile de jazz de la Debreczen, Praga, Mannheim, Göttingen, Nagykanissa.

Activitatea sa pe scena jazz-ului este recompensată cu o suită de premii precum Premiul Uniunii Compozitorilor, al UNITER, al Uniunii Criticilor Muzicali sau al revistei 'Actualitatea Muzicală'. În ultimii ani continuă apariţiile la Festivalurile de Jazz de peste hotare (Ruse, Tel Aviv şi Roumanian Jazz-Meeting), la cele din ţară şi în cluburile bucureştene de gen.

Marius Popp este şi autorul primului manual de jazz elaborat şi publicat în România, 'Armonia aplicativă în improvizaţia de jazz', iar din 1999 este lector la Alpenzeller Jazz Days în Elveţia.


Discografie:

Panoramic Jazz Rock (Electrecord, 1977)
Nodul gordian (Electrecord, 1983)
Acordul fin / Fine Tuning (Electrecord, 1988)
Jazz Restitutio 3 (Electrecord, 1993)
Flasnetarium (Electrecord, 1995)

Formula de concert ce va fi prezenta la Zilele Craiovei este una de quartet, din care vor face parte, pe langa Marius Popp,
Sorin Romanescu - chitara,
Pedro Negrescu - contrabas,
Lucian Fabro - baterie.

Niciun comentariu: