Butterflies In My Stomach - sambata, 27 oct. ora 22:00


Butterflies in My Stomach (BiMS) a fost prezentata de BBC Romania ca fiind una dintre putinele trupe care promoveaza acid-jazz-ul in Romania ("Romanian Underground " - BBC - 20.12.2005)

La sfarsitul lunii august 2006, BIMS a fost selectata printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, in urma unui concurs initiat de casa de discuri Sony si prestigioasa publicatie Billboard. Competitia a avut ca scop descoperirea de tinere talente, ce vor fi promovate si vor avea sansa intalnirii cu oameni importanti din industria muzicala. La acesta competitie s-au inscris 8.000 de piese inregistrate de grupuri din peste 80 de tari, la sectiunile Electronic, Rock si Urban. BIMS a fost una din cele trei trupe selectionate la categoria Electronic - Around the World.

... este un proiect care a luat nastere in primavara anului 2005, avand in conponenta patru din fostii membri Baba Novac (www.baba-novac.ro). Dupa realizarea albumului de acid jazz "Pastel Acid" si promovarea acestuia, componentii trupei s-au orientat catre colaborari in cadrul altor proiecte.

Astfel, Bujor (bas) a colaborat cu trupele Cri Gri, Margento (a participat la inregistrarea primului album) si a scris muzica pentru doua eseuri coregrafice: „Above The Roof” (prezentat la Bucuresti, Viena si Paris in cadrul proiectului international Terrains Fertiles) si „ssst...” (pentru acest proiect a fost filmat si un videoclip, prezentat la TVR Cultural pentru care operatorul Ovidiu Guzu a castigat premiul APTR 2005 pentru imagine)

Maca a colaborat cu trupa Sunday People, alaturi de care a concertat in Bucuresti (Delta RFI, Susha Night, Electrip) si Cluj. In vara anului 2006, Maca a inceput o colaborare cu Matt Johnson, pianistul cunoscutei trupe britanice Jamiroquai, colaborare care s-a concretizat, pana in momentul de fata, cu o piesa „White light” si un videoclip care este promovat pe internet, pe pagina personala a lui Matt si pagina MySpace a trupei BIMS.

Meghi (pian) este colaborator al trupei Taxi.

La inceputul anului 2005, acestia, impreuna cu Laurentze (tobe) au hotarat sa se reuneasca intr-un nou proiect.

In martie 2006 s-au alaturat trupei John (chitara)si Ieronim (trombon, sampling, drum programing)

Despre numele trupei

„butterflies in my stomach”

Este cea una dintre cele mai puternice senzatii care i-au fost date fiintei umane sa simta. Nu o poti premedita, nu te poti pregati sa o intampini pentru ca nu stii cand apare. E acel ceva care te face sa plutesti sau sa simti ca te inghite pamantul, acea senzatie care te face claustrofob intr-un spatiu deschis, acel ceva care iti usuca gatul si iti face mainile sa tremure, picioarele sa nu te mai asculte si lumea toata sa se transforme intr-o piatra de moara asezata chiar pe pieptul tau...... timpul se opreste in loc si asteapta deznodamantul clipei pe care tocmai ai trait-o si nu stii ce sa faci cu ce ti-a lasat in suflet. Foarte sec, romanii numesc acesta senzatie, gol in stomac. Dar ea este mai aproape de ceea ce englezii numesc "Butterflies In My Stomach"

In mare parte, versurile BIMS vorbesc despre alterarea relatiilor umane in contextul pierderii identitatii, despre problemele de comunicare intre oameni si nu in ultimul rand despre renuntarea la vise in favoarea unei realitati certe.

Pagina web oficiala: www.butterflies-in-my-stomach.ro

Pagina web alternativa: www.myspace.com/bimsromania

Genul muzical abordat insumeaza elemente de funk, nu-jazz, electro, trip-hop, chill.

Formula de concert este:

MACA - voce

MEGHI - pian electric si sintetizator

JOHN - chitara

IERONIM POGORILOVSCHI – trombon, sampling, drum programing, computers

BUJOR STOICOVICI– chitara bas

CIPRIAN MOISESCU – baterie

Niciun comentariu: